ronny

Ronny Jansen

Beheerder, auteur

Biography

Ik ben Ronny Jansen en in 1967 geboren te Almelo. Dat is ook de plaats waar ik nog steeds woonachtig ben. Ik ben vader van 2 zoons genaamd Brian en Matthijs.

Sinds 1987 werk ik bij de rechtbank Almelo, thans rechtbank Overijssel, locaties Almelo en Zwolle. Op dit moment bekleed ik daar de functie van Hoofd Administratie van de griffie van het team Familierecht en Jeugdrecht in de locaties Almelo en Zwolle.

In ben begonnen met spotten in september 1979. Dat was de dag dat mijn ouders mij en mijn broertje meenamen naar de open dag op de toenmalige vliegbasis Twenthe. Sindsdien ben ik “verslaafd” aan de militaire luchtvaart en spotter geworden. In de beginjaren gingen we met mijn vaste groepje elke vakantie en vrije schooldag op de fiets naar de vliegbasis Twenthe. Wat later ook met één van onze ouders in de auto naar vliegvelden die wat verder weg gelegen waren. Ook tienertour was destijds een geweldige uitkomst voor ons en bracht ons naar vliegvelden die we voorheen nog niet bezocht hadden. De uitkomst op dit gebied was natuurlijk een eigen rijbewijs. Tochten naar Duitsland, Belgie, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland,  Zweden, Polen en Engeland werden en worden  ondernomen. Later kwamen daar de vliegreizen natuurlijk nog bij en kwamen Turkije, Spanje, Portugal, Griekenland en natuurlijk Amerika in het vizier. Nu ik al begin vijftig ben gaan we vaak nog steeds met het oude vertrouwde groepje van mijn tienerjaren op pad wat vaak leuke, gezellige en gave spotterstrips opleveren zoals jullie op de site wel kunnen lezen.

Voor mij ligt de nadruk nog steeds op het “oude vertrouwde” nummertjes spotten, maar daarnaast fotografeer ik natuurlijk ook. In de begin jaren foto’s, later dia’s en sinds 2006 natuurlijk digitaal.

In de rubriek `Movements` kunnen jullie een deel van mijn logs terugvinden, in de rubriek `Albums` een deel van mijn foto´s.

Deze site beheer ik samen met een vriend die ik al sinds de middelbare school ken. Onze site wordt nog steeds verder uitgebreid dus regelmatig een bezoekje brengen loont zich zeker de moeite.

Ik wens jullie veel lees/ en kijkplezier op onze site.

 

Ronny Jansen

Email:
ronny@powerwings.nl

Social links: